7 Masina le Matua?Potty Aoao o Ia!

a

Latou te le taʻua o aʻoaʻoga potty, ae o lenei metotia fou e ausia ai le iʻuga tutusa.O pepe e laiti ifo i le 7 masina o lo'o fa'aogaina le ipu ma e tia'i e matua napekini.

O le Early Show foma'i tusitala Dr. Emily Senay na alu i le aiga o Twelker lea o le valaau o le natura ua na o se musumusu i le taliga: "Ssss-sssss."

Ina ua manatu Kate Twelker e tatau ona alu lana pepe e 4-masina le matua o Lucia, o loo i ai o ia iina mo ia ma le fagu.

“E le alu o ia pe a le manaomia,” o le tala lea a Twelker."Ae, o le mea moni, e taʻu atu ia te ia 'Ei, ua lelei nei, e mafai ona e malolo.'"

Ae aua le taʻua o le "potty training," taʻua o le "elimination communication."Mai lava i le aso muamua, ua masani ai matua a latou pepe e tali atu i le manaʻoga e alu.

"Sa faanoanoa o ia i taimi uma na te pipi ai i lana napekini," o le tala lea a Twelker."Mo aʻu, o loʻo faʻafiafia atili ai o ia, ma o loʻo atiaʻe ai lena vaʻaiga i le va oi matou - o le maualuga maualuga o le faʻalagolago."

Na tausia e Christine Gross-Loh lana lava tama e toʻalua i le faʻaaogaina o le metotia, ma galue o se faufautua e ala i se Upega Tafaʻilagi e taʻua o le diaperfreebaby.org e fesoasoani i isi matua ia iloa ma tali atu i le faʻanatura masani a le la pepe.

"I se isi itu o loʻo aʻoaʻoina oe e lau pepe," o le tala lea a Gross-Loh."E uiga i le fesoʻotaʻiga e uiga i se manaʻoga masani o loʻo faʻaalia e lau pepe ia te oe mai le taimi na fanau mai ai, latou te le manaʻo e faʻaleagaina i latou lava, latou te iloa le taimi latou te fia alu ai i le faletaele. fa'amata'u ma, i le avea ai ma se matua, afai e amata ona e fa'alogo i nei fa'ailoga, e pei lava ona e fa'alogo i mana'oga o lau tama e 'ai pe moe, ona e a'oa'o lea pe a alu i le faleta'ele."

e

O nisi tagata atamamai e le talitonuina.

Na taʻua e Dr. Chris Lucas o le New York University Child Study Center, “A o leʻi oo i le 18 masina, e lē o iloa e tamaiti pe ua tumu o latou tami, po ua gaogao, pe susu, ma tomai e faailoa atu ai na mea i mātua. e gata mai.”

Ae o loʻo faʻamoemoe Twelker o le a sili atu faʻamanuiaga i tua atu o toleniga potty.

"A mafai ona savali na o ia, faʻamoemoe, o le a ia iloa e mafai ona ia savali i luga o le fagu na o ia," o lana tala lea."Ia te aʻu, soʻo se auala e mafai ai ona ou fesoʻotaʻi ma ia, soʻo se auala faʻaopoopo, o lona uiga o le a sili atu le ma mafutaga, i le taimi nei ma le lumanaʻi."

I le taimi nei e 35 vaega "Elimination Communication" i totonu o le atunuu o loʻo faʻatulagaina e le diaperfreebaby.org.O nei vaega e tu'ufa'atasia tina e fefa'asoaa'i fa'amatalaga ma felagolagoma'i le tasi i le isi i le sailiga ina ia maua se pepe e leai se napekini.

I lenei lalolagi fa'atupu fa'atauva'a o fa'amatua, e mautinoa lava o le a e su'eina i latou e va'ai i lenei mea o se tasi lea o auala e fa'asili ai le la'ititi nai lo le isi vaega.Ae fai mai Dr. Senay o le a matua tetee lava i le agaga o mea o loo taumafai nei vaega e ausia.Latou te le setiina ni tausaga latou te fai mai e mana'omia e tamaiti ona saoloto napekini.Latou te fai mai e tatau i tamaiti ma matua ona faʻalogo le tasi i le isi ma tali atu le tasi i le isi faʻaaliga.

Ae mo matua faigaluega, e mautinoa lava e mafai e tagata tausi maʻi o loʻo mulimuli i faatonuga a matua.Ma o fesoʻotaʻiga faʻaumatia e mafai ona avea ma taimi faavaitaimi.E le tatau ona i ai i taimi uma.


Taimi meli: Ian-20-2024